KIJK OP JEZELF brengt je in beweging...

In onze praktijknaam zitten onze missie en visie. Soms wil je verandering. En maak je een plan. Je gaat van A naar B en overwint de hindernissen die je onderweg tegenkomt. Soms is beweging nodig. Dan ga je op onderzoek uit. Je zoekt naar wat er vastzit en in dat zoekproces maak je het los. Kijk op jezelf brengt die beweging.
Wij maken onderscheid tussen een verandering en een beweging. Wij weten vooraf vaak niet waar je uiteindelijk uitkomt. En dat komt omdat we niet het probleem of oplossing centraal stellen. Wij nemen het probleem aan als symptoom van iets anders.

Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Karinda Suer
GZ-PSYCHOLOOG - KINDER PSYCHOLOOG - COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUT
SUPERVISOR VGCT

Karinda is het gezicht en hoofdgids van de praktijk. Met haar aanstekelijke enthousiasme en liefde voor het (systemisch) werk laat zij dagelijks kinderen, ouders en volwassenen bewegen naar zichzelf en hun sterkte. Ze werkt samen met Mark bij de volwassenen en alleen bij kind en jeugd en supervisie VCGT.

"47 jaar, jongste kind in een gezin met een oudere zus. Inmiddels moeder van 2 kinderen samen met Mark en een bonuskind in Stampersgat. Geïnspireerd door de vrolijkheid van kinderen begonnen aan een studie psychologie die resulteerde in een carrière als kinderpsycholoog. Gaandeweg de jaren heb ik ontdekt dat volwassen mensen eigenlijk net zo leuk en inspirerend kunnen zijn."

Mobirise Website Builder
Mark Houweling
ENERGETISCH INTEGRAALTHERAPEUT

Mark is de organisatorische spin in het web en de sherpa van de praktijk. Hij werkt samen met Karinda bij de volwassenen en ondersteunt haar bij ouderbegeleiding bij Kind en Jeugd. Als cliënt heb je vaak eerste contact met Mark: van inhoudelijke vragen tot de praktische zaken. En daar waar nodig zorgt hij achter de schermen dat Karinda je ook nog hoort en ziet.

"53 jaar, jongste kind in een gezin met twee oudere broers. Inmiddels vader van 2 kinderen samen met Karinda. Vanuit mijn gezin van herkomst heb ik mee gekregen dat ik maar zo snel mogelijk moest gaan werken en zo kwam ik o.a. in het bankwezen terecht. Nu ga ik vol voor onze praktijk. En dat betekent 'nee' durven zeggen tegen heel veel dingen om uiteindelijk echt 'ja' te zeggen tegen dat wat ik ten diepste wil." 

ONZE METHODIEKEN

Een verdiepende manier om inzicht te krijgen in je eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

In een paar sessies van je trauma genezen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het werkt wel degelijk. EMDR, ofwel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, vervaagt de levendigheid van een herinnering en de pijnlijke emoties die eraan gekoppeld zijn. Het trauma blijft niet langer in jouw heden, waardoor je het steeds opnieuw beleeft, maar wordt echt verleden tijd.

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een behandeling die je samen met een therapeut doet. CGT is actief en doelgericht: je gaat je eigen gedrag en gedachten onderzoeken en aanpassen.

Met zowel kinderen als volwassenen werken wij met materialen aan het bewust worden van de innerlijke tuin en alles wat er in ligt als ook de ik-grens die op dit moment ervaren wordt. De ervaring van de innerlijke tuin en de ik-grens te zien en te kunnen aanpassen brengt innerlijk veel beweging en groei.

© Copyright 2024 Kijk op jezelf - Alle rechten voorbehouden

Website Builder Software